Ny information om coronavirus

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN Karlstad 2020-03-04

Uppdaterad information om Corona 4/3 klockan 20.00

Sannolikt har ni redan nåtts av informationen i detta brev, men vi vill även publicera detta på förskolornas och skolornas sidor.

Elever och personal på fem skolor i Karlstad har varit med på samma bussresa där två personer nu drabbats av Corona. Det handlar om en privat semesterresa till norra Italien. Av den anledningen har vi vidtagit åtgärder för att trygga miljön i skolan.

De berörda verksamheterna är Norrstrandsskolan, Rudsskolan, Mariebergsskolan, Vallargärdets skola och Nobelgymnasiet. De elever och lärare som varit med på bussresan är hemma tillsvidare. Vi har även valt att inte genomföra Yrkesmässan, en gemensam dag för alla elever i årskurs 8.

Vi följer våra tidigare rekommendationer om att alla barn, elever och medarbetare som varit i riskområden ska ta en kontakt med rektor eller skolsköterska. De områden som är klassade som riskområden har utökats och uppdateras fortlöpande på Folkhälsomyndighetens webbplats, www.folkhalsomyndigheten.se.

Efter samråd med rektor kan elever och lärare som besökt ett riskområde vid behov erbjudas hemundervisning eller hemarbete.

Vi följer fortlöpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har ett nära samarbete med Smittskydd. Vi kommer att vidta de åtgärder som de anser är nödvändiga.

Du som har barn i förskola och är orolig för ditt barns hälsa kan ta kontakt med rektor. Du som har barn i skola kontaktar skolsköterska.

Maria Kjällström, skoldirektör