Vårtermin, smaka på det :-)

Hej, och en önskan om ett bra 2020 för Er alla.

Vårtermin, visst låter det härligt. Mörkret får ge vika för allt mer ljusa längre dagar.

Årstidsmässigt har vi vinter, men nog kan vi väl alla fundera över vad som hänt. Det liknar mest vår och lite pinsamt är det när ni hämtar Era barn och kläderna är alldeles smutsiga. Vi får trösta oss med att de har haft roligt och ni, det är ingen idé att tvätta för de blir lika smutsiga nästa dag.

På Opalen har vi tänkt att barnen ska få ta mer ansvar för sina aktiviteter. Vi vill utveckla deras kreativitet och fantasi på detta sätt.

Precis som tidigare fortsätter vi med planerade aktiviteter i idrottshallen och ateljén.

Vi har en förslagslåda där barnen får lägga lappar, om de vill föreslå något eller om de har en önskan om något. Lapparna läses upp och diskuteras i demokratisk ordning på fritidsråden.

På skolan har vi märkt en attitydförändring och ett mindre trevligt språkbruk. Nu kommer vi att ta tag i detta och på fritids har vi satt upp lappar med ordet “Hej”, för att påminna oss om att vi ska hälsa och se varandra.

Trevlig helg!

Opalen